Carey-Elzie of Haertland

geboren op 19-3-2008 en overleden in 2017

De Ierse Wolfshonden in de roedel waren zoals we wel vaker zien korte tijd actief om daarna voor langere tijd te rusten. Bono daar in tegen was een energieke reu die eigenlijk een speelmaatje nodig had. Dus op zoek naar een tweede Oudduitse Herder. Ik weet niet meer hoe ik het vond maar er was een herplaatser, in dit geval een teefje. De fokker gebeld en aangegeven waarom ik een tweede Oudduitse Herder zocht en dat was kennelijk een goede reden om af te reizen en natuurlijk ging Bono mee. Het klikte direct tussen de twee en al snel was ik met beiden op weg naar huis.

Elzie was teruggekomen bij de fokker omdat ze in de hoofdstad, op 2 hoog achter, de boel bij elkaar blafte en de buurt in opstand was gekomen. Elzie was gesteriliseerd en we hadden toch geen fokplannen dus geen probleem. Een leukje hond erbij en zeker voor Bono een uitdaging.

Elzie was een lieve hond die tot op zeer hoge leeftijd speels bleef met de puppen. Rennen en vliegen door de tuin met een jonge hond was het liefste wat ze deed. Ze bleef blafferig en had zo haar eigenaardigheden maar voor ons bleef het een hele fijne hond.

Helaas ontkwam zij ook niet kanker en overleed net als Bono door een afgescheurde milt, een probleem dat we meer zien bij de Oudduitse Herder.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.