I Can Paddy of Haertland

Geboren 23-11-2011

Paddy kwam als pup bij ons met de idee om hem in te gaan zetten als dekreu maar met 16 weken openbaarde zich heel vreemd gedrag. Ongecontroleerde staartbewegingen en vreemd draaien en naar achter happen. We hadden er geen verklaring voor en besloten te kijken of hij hier overheen zou groeien omdat het verder een hele fijne hond was.

Omdat het gedrag eerder erger werd dan dat het afnam hebben we middels de eigen dierenarts de Universiteit Utrecht laten kijken (video) wat het gedrag zou kunnen zijn en wat hiervan de oorsprong zou kunnen zijn. Daarbij konden we vermelden dat Paddy heel gevoelig op zijn rug is en daar ook geen borstel duldt. Al snel werd helder wat het probleem was namelijk een Partiele Epilepsie en waarschijnlijk erfelijk. Paddy leeft vanaf dat moment op medicijnen en gaat het wel redelijk met hem.

Uiteraard hebben we Paddy nooit ingezet voor de fok en hebben we geprobeerd zo breed mogelijk de afwijking te communiceren, helaas hebben we niet de indruk gekregen dat hierdoor in deze lijn gestopt is met fokken.

Paddy is een einzelgänger maar kan in de groep hoewel zijn vaste plek de woonkamer is en het liefst onder de tafel aan de voeten van baasje Baukje. Doordat we hem niet kunnen borstelen ziet hij er vaak niet uit maar dat nemen we op de koop toe omdat hij verder verschrikkelijk lief is.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.